Mijn naam is Nienke Bonte, ik ben 40 jaar (niet doorvertellen hoor!) en alleenstaande moeder van 2 prachtige donor-zonen. Ik werk sinds 2002 met heel veel plezier als docente Frans in het middelbaar onderwijs. Al snel koos ik ervoor om ook mentor en later zelfs schoolopleider te worden, waardoor ik steeds meer bezig was met het begeleiden en coachen van jongeren en jong-professionals. Dit werk brengt mij zoveel voldoening dat ik de afgelopen jaren al mijn professionalisering richting het coachen heb ingezet. Ik ben de opleiding tot transformationeel coach gaan doen en heb daarin een heftig, maar ook prachtig traject doorlopen. Ik worstelde al vanaf mijn puberjaren met een gebrek aan zelfvertrouwen en heb daardoor 15 jaar in een relatie gezeten die niet goed voor mij was. Ik heb mezelf die jaren volledig weggecijferd en ben alleen bezig geweest te zorgen en faciliteren voor mijn toenmalige partner. Ook nu, als bewuste moeder die alleenstaand is en hardwerkende “succesvolle” carrièrevrouw is dat vertrouwen in mijzelf nog niet zo vanzelfsprekend en ben/blijf ik daar bewust mee bezig.

Al mijn hele leven ben ik een “schrijver” en merk ik dat me dat helpt dingen op een rijtje te zetten en in het juiste perspectief te zetten. Helemaal tijdens de moeilijkste periode in mijn leven hielp me dat met relativeren.

Schrijven is in mijn ogen een belangrijk onderdeel van actief bezig zijn met je eigen ontwikkeling; door dingen op te schrijven worden ze “echt” en kun je er niet meer omheen. Doordat je je voortgang en opdrachten op papier uitwerkt, kun je ze later ook gemakkelijker en beter delen. Want delen = vermenigvuldigen en delen = helen!

Doelen stellen is hierbij ook van wezenlijk belang, omdat je dan constant helder voor ogen hebt waar je het allemaal voor doet. Maar… een doel is mooi, het implementeren een stuk moeilijker! Daar kan ik, en schrijven, je bij helpen.

Ik vind het een eer, en het mooiste ter wereld, om (jonge) mensen te helpen hun doelen helder te krijgen en ze vervolgens te verwezenlijken!! Anderen helpen het beste uit het leven te halen geeft mij dan ook heel veel voldoening.