Ik weet uit eigen ervaring en zie ook om mij heen wat een uitdaging het kan zijn om werkende moeder te zijn. Er wordt steeds meer van ons verwacht en wij verwachten zelf ook steeds meer van onszelf. We zijn goed opgeleid en willen die opleiding graag benutten in een leuke, uitdagende en liefst goedbetaalde baan. De prestatiedrang die in velen van ons schuilt zorgt ervoor dat we zowel thuis als op het werk willen vlammen en shinen! Onze generatie vrouwen is streng voor zichzelf (en de ander), legt de lat hoog en cijfert zichzelf gemakkelijk weg. Op de lange termijn gaat dit ten koste van je levensgeluk en lukt het vlammen en shinen steeds minder goed. Daarom is het belangrijk om te leven in balans en evenwicht. Waarin voldoende tijd en ruimte is voor jou en jouw behoeften en doelen. Om weer grip te krijgen op die balans in je leven, daag ik jou en anderen uit om goed naar jezelf te kijken. In een groep gaan we eerst eens aan het werk met onszelf. Je wordt uitgenodigd om op een dieper niveau na te denken over je leven. Waar sta je, hoe tevreden ben je, waar wil je heen, doe je wat je wilt en hoe kun je bereiken wat je diep van binnen voelt, zijn daarbij vragen waar we ons mee bezig gaan houden. Doelen stellen, jezelf (her)ontdekken, kiezen voor jezelf, communicatie en balans vinden en houden zijn onderwerpen die aan bod zullen komen.

Groepstraining

Intervisie is een manier van trainen waarbij je samen met zogenaamde peers (mensen in dezelfde situatie) zowel positieve, als negatieve gebeurtenissen met elkaar bespreekt, analyseert en hier je lering uit trekt. Het gaat verder dan alleen sparren, we gaan samen kijken hoe we van de besproken situatie kunnen leren en er de volgende keer op een betere manier mee om kunnen gaan. In de groepstraining leer je om stil te staan bij je eigen handelen en emoties en de invloed die je daar zelf op hebt. Je leert op een cyclische manier je zelfanalyse te gebruiken om effectiever en gelukkiger te functioneren en dus de resultaten te behalen die je wilt behalen.

De intervisiegroepen bestaan uit minimaal 7 en maximaal 12 mensen. Groot bijkomend voordeel is dus dat je je netwerk direct uitbreidt met een aantal mensen die in dezelfde situatie zitten als jij.

In deze bijzondere tijd zijn de intervisiegroepen alleen online; een besloten facebook groep en wekelijkse bijeenkomsten via zoom.