_U3A4018

Waarom een ontwikkelweekend voor jongeren?

Waarom een ontwikkelweekend? Ik zie om mij heen wat een impact de 2 Corona-jaren op de jongeren van nu hebben gehad, en nog steeds hebben. Ik lees in de kranten, maar ook in de onderwijsvakbladen en zie op televisie dat er grote zorgen zijn over deze groep jonge mensen. En toch hoor en zie ik maar weinig echt goede initiatieven om deze mensen te helpen om hieruit te komen. Wel zie ik dat er in de leeftijdsgroep onder de 30 jaar, het voorbije jaar 15% meer zelfdodingen zijn geweest en volgens experts is dit slechts het topje van de ijsberg. Er is nog veel meer onderliggend leed bij jongvolwassenen in de vorm van toegenomen levensmoeheid, somberheid en verlies van perspectief. Ik zie het als een belangrijke missie voor mij om deze groep mensen, waarmee ik binnen het onderwijs al 15 jaar werk en die me dus aan het hart gaan, te helpen om op een positieve manier uit deze vervelende tijd te komen. Ik wil ze laten (her)ontdekken wat hun talenten en gaven zijn en er samen met ze voor zorgen dat die talenten en gaven benut worden. Daarnaast wil ik samen met ze kijken welke dromen en doelen ze hebben en hoe ze die in deze gekke tijd vorm kunnen gaan geven. Dit biedt perspectief, leidt tot positiviteit en levensvreugde en dat gunnen wij deze jonge mensen toch allemaal!!! Door dit in een groepje met gelijkgestemden te doen is er de veiligheid om samen tot je eigen kern te komen. Zij staan vaak aan het begin van hun carrière of zitten nog in het keuzeproces om richting opleiding en vakgebied van hun toekomst te gaan, zo'n cruciaal moment in hun leven. Ik zou willen dat ze de levensveranderende keuzes vanuit een stevige, veilige basis kunnen maken. Vanuit zelfkennis, effectief zelfmanagement en persoonlijk leiderschap.
_U3A4276

Wat gaan we doen dan?

Natuurlijk ga je dit weekend genieten van het verblijven in een prachtige omgeving, waar voor alles gezorgd wordt en jij alleen maar met jezelf bezig hoeft te zijn. We leggen onze telefoons even aan de kant en focussen op onszelf. Je gaat door middel van yoga, journaling, koude training, ecstatic dance, stilte en meditatie dichter bij jezelf komen en verbinden met jezelf, jouw innerlijk vuur. Daarnaast word je uitgedaagd om op een dieper niveau na te denken over je leven en jezelf. "Waar sta je?" "Hoe tevreden ben je?", "Waar wil je heen?", "Doe je wat je wilt?" en "Wat houdt je tegen om te doen wat je diep van binnen zou willen?", zijn bijvoorbeeld vragen waar we ons mee bezig gaan houden. Dit doen we door verschillende oefeningen die een duidelijke opbouw in bewustzijnsontwikkeling hebben, Ook zoeken we onze grenzen op verschillende manieren op. De ene keer respecteer je ze, de andere keer daag je jezelf uit er eens overheen te gaan. Wat doet dat met je? Doelen stellen, jezelf (her)ontdekken, jezelf uitdagen, bewust kiezen voor jezelf, effectieve communicatie en balans vinden zijn onderwerpen die aan bod zullen komen. Daarnaast zullen we ook het donker in onszelf in het licht brengen. Mijn team zorgt voor gezonde, voedzame maaltijden en je verblijft 2 nachten op een prachtige locatie waar je door rust en ruimte en een ontspannen sfeer met gelijkgestemden even heerlijk in een bubbel kunt zijn.

Tijd voor jezelf

Even niet de hele tijd aandacht voor anderen en wat er allemaal voor vreselijks op de wereld gebeurt.
Van vrijdag 17:00 tot zondag 17:00 uur alle aandacht voor jezelf! Je hoeft niets te doen om perfect te zijn, jij bent perfect zoals je bent en zo willen wij met jou dit weekend in gaan.

Focus op jou

Bewust de tijd nemen om na te denken over jezelf en je leven. Voel jij je zoals je je zou willen voelen? Leid je nu het leven dat je zou willen leven, of zou je dingen willen veranderen? Wat is hierbij helpend en wat belemmert je? Waar ben je trots op? Wat kun je goed? Wat wil je nog leren/veranderen?
Je wordt door middel van doordachte opdrachten uitgedaagd echt even wat dieper over jezelf en je leven na te denken en keuzes te maken voor de toekomst.

Samen met gelijkgestemden

Onderdeel zijn van een groep die veel dezelfde obstakels tegenkomen en begrijpen hoe het voor jou is. Jij bent niet raar, wij zien en begrijpen jou. Al zijn we op het eerste gezicht allemaal nog zo verschillend, uiteindelijk zijn wij hetzelfde. Heerlijk om te kunnen delen met gelijkgestemden en te kunnen zijn wie je bent. Je zult merken dat delen echt helen is, als je je allemaal open stelt. Je zult je gedragen voelen en weten dat je niet alles alleen hoeft te doen. Wij zijn er voor elkaar.

Persoonlijke ontwikkeling

Verder denken dan waar je normaal gesproken aan denkt. Echt even een kritische blik op jezelf en je leven, waardoor je voor jezelf doelen zult stellen en met hernieuwde energie hieraan zult werken. Je zult tot inzichten komen door de oefeningen, maar zeker ook door te delen met en luisteren naar de anderen. Door de verbindingen die dit weekend sterker worden kunnen we onszelf en elkaar tot grote hoogten brengen.

 

Ervaringsdeskundige als trainer

Als schoolopleider op een middelbare school werk ik al 15 jaar met beginnende docenten. Ik weet welke struggles jongvolwassenen doormaken en kan ze daarin begeleiden door ze kritisch naar zichzelf te laten kijken. Wanneer je dit echt kan en durft kun je echt leren en vervelende stukjes helen. Zo mooi! Als trainer en transformatiecoach kan ik je begeleiden en uitdagen nog verder te kijken en te reflecteren.

 

Veilige omgeving

Ik neem de tijd om ervoor te zorgen dat de groep echt een veilige haven wordt waarin jij 2 dagen lang jezelf mag zijn en jij je geen zorgen hoeft te maken over wat anderen van jou denken. Ik heb zowel oog voor wat de groep nodig heeft als voor de individuele deelnemers en hun behoeften. Jullie leren jezelf en elkaar vertrouwen en verder te kijken dan de oppervlakte.

 

 • Een lang weekend (2 nachten, vr-zo)  met de volle focus op JOU en jouw ontwikkeling.
 • Er achter komen wie je werkelijk bent en wilt zijn, wat het nou precies is wat jij belangrijk vindt en wat jij nodig hebt om je volle potentieel te leven.
 • Inzicht krijgen in jouw belemmerende factoren, zodat je die zoveel mogelijk uit je leven kunt bannen.
 • Jouw dromen en doelen (her)ontdekken en direct ook leren hoe je die kunt integreren in jouw drukke leven.
 • Je kunnen uiten in een veilige groep met gelijkgestemden, die jouw struggels begrijpen en net als jij het beste uit hun leven willen halen.
 • Nieuwe gewoontes leren die je gemakkelijk kunt integreren in je dagelijks leven, zodat jij ook dan meer kunt kiezen voor jezelf en daarmee een beter mens wordt.
 • Ontspannen, onder het genot van gezond, lekker eten en drinken. Dit alles in verbinding met jezelf en de natuur.
 • NU ben jij aan de beurt!!!

Jongeren

Stichting “Follow your dreams” helpt je op weg!

Deze stichting heeft als missie om voor jongeren van 16-25 jaar steun en begeleiding te faciliteren waar het nodig is. Zo bieden zij ze een kans om iets te kunnen doen wat ze echt voldoening geeft. Dit is iets wat voor de hele maatschappij en de toekomst van onze planeet ook steeds belangrijker wordt. Dat de juiste mensen met de juiste motivatie, kennis, potenties, inzichten, inzet en passie op de juiste plekken komen!

Deze stichting ziet de waarde van dit ontwikkelweekend voor deze jonge mensen en is bereid daarin te investeren. Daardoor kun je nu, met een subsidie van deze stichting al voor €200,- zo’n geweldig weekend meemaken! (inclusief overnachting, eten en drinken en een super mooi journal!

 

 • Je komt thuis met een helder beeld van wie jij bent en wat jij te doen hebt in je leven.
 • Je wordt je bewust van het feit dat jij niet de enige bent die hier tegenaan loopt; heel veel mensen leven hun leven net als jij en lopen tegen dezelfde dingen aan.
 • Je krijgt inzicht in je eigen belemmeringen.
 • Je leert hoe je vaker in het NU en in je lijf kunt zijn, ipv in je hoofd en in verleden of toekomst.
 • Je ziet weer perspectief voor jezelf, je dromen en je doelen.
 • Je voelt de levensvreugde weer stromen in je lijf.
 • Je leert hoe je bewuste aandacht voor jezelf kunt integreren in je drukke dagelijkse leven.
 • Je wordt je bewuster van jezelf, wat je nodig hebt en je zelfvertrouwen.
 • Je komt terug met een langer lontje, een luchtiger kijk op je leven, maar bovenal een helder beeld van hoe je het vanaf nu wilt gaan doen!