Als alleenstaande moeder is vaak een deel van je grootste wensen en doelen al uitgekomen; je bent namelijk moeder van 1 of meerdere prachtige kinderen. Voor velen van ons is het moederschap een droom die uitkomt en een levensvervulling waar veel trots, liefde, voldoening en energie uit gehaald wordt. Maar aan de andere kant kost het ook de nodige liefde en energie om deze rol uit te voeren. Helemaal als je dit (deels) in je eentje moet doen. Vaak overheerst er, na alle hectiek van een scheiding, bij vrouwen een gevoel van falen; je hebt de relatie niet tot een succes kunnen laten bloeien, terwijl je dat je kinderen zo had gegund.

Uiteindelijk bouw je als vrouw je eigen leven weer op en velen van ons doen dat ook heel goed! Maar op een gegeven moment komt ook het verlangen naar jezelf (wie ben ik eigenlijk zonder hem?), je eigen ontwikkeling (welke doelen heb ik eigenlijk?) en je volledige ZIJN (vrij van al je belemmerende gedachten en overtuigingen over jezelf) terug. Om dat ook nog in je drukke leven in te passen is een hele opgave en daar ga ik je graag bij helpen. Doordat we met gelijkgestemden in groepsverband werken zal je direct herkenning en erkenning ervaren. Dat zijn 2 belangrijke elementen om je op je plek te voelen en dat is weer een belangrijke voorwaarde om je zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen tot de beste versie die jij kunt zijn.

Samen kijken we naar onze huidige situaties en creëren we een helder beeld van de voor onszelf ideale situatie. We delen onze “rotsjes en trotsjes” en helpen elkaar door intervisie te doen te dealen met de moeilijkheden die we als alleenstaande moeders tegenkomen.

Groepstraining

Intervisie is een manier van trainen waarbij je samen met zogenaamde peers (mensen in dezelfde situatie) zowel positieve, als negatieve gebeurtenissen met elkaar bespreekt, analyseert en hier je lering uit trekt. Het gaat verder dan alleen sparren, we gaan samen kijken hoe we van de besproken situatie kunnen leren en er de volgende keer op een betere manier mee om kunnen gaan. In de groepstraining leer je om stil te staan bij je eigen handelen en emoties en de invloed die je daar zelf op hebt. Je leert op een cyclische manier je zelfanalyse te gebruiken om effectiever en gelukkiger te functioneren en dus de resultaten te behalen die je wilt behalen.

De intervisiegroepen bestaan uit minimaal 7 en maximaal 12 mensen. Groot bijkomend voordeel is dus dat je je netwerk direct uitbreidt met een aantal mensen die in dezelfde situatie zitten als jij.

In deze bijzondere tijd zijn de intervisiegroepen alleen online; een besloten facebook groep en wekelijkse bijeenkomsten via zoom.